Βαφές - Στιλβώσεις Επίπλων: τεχνικές & τεχνοτροπίες βαφής ξύλου

Εδώ παρουσιάζονται οι βασικές τεχνοτροπίες στίλβωσης, βαφής, παλαίωσης / αναπαλαίωσης ξύλου.

Πρόκειται για τεχνικές που εφαρμόζουμε σε νέα ή παλιά ξύλινα έπιπλα, σε κορνίζες, πόρτες και κουφώματα καθώς και σε ξύλινα αντικείμενα: λούστρο, πατίνα, λάκα, ντεκαπέ, βαφές τιτανίου (γαλακτερό), πατίνα, σφυρήλατο χρώμα, χρύσωμα (εφαρμογή φύλλων χρυσού σε ξύλο),  οικολογική λάκα νερού για εξωτερικά κουφώματα.

Λούστρο

Λούστρο λέμε  την βαφή που προστατεύει και αναδεικνύει τα φυσικά νερά του ξύλου, χωρίς να το καλύπτει, δίνοντας του υφή.

Βαφές τιτάνιου (γαλακτερό)

Η βαφή τιτάνιου (γαλακτερό) είναι βαφή ημικαλυπτική ακρυλικής βάσης, δεν  καλύπτει τα νερά του ξύλου, στην επιθυμητή απόχρωση & παράλληλα το προστατεύει το έπιπλο.

Πατίνα

Πατίνα ονομάζεται η διαδικασία τεχνιτής παλαίωσης επιφανειών ξύλου για λόγους αισθητικής. Το χρώμα, δηλαδή, μιμείται την όψη της φυσικής οξείδωσης του επίπλου.

Σφυρήλατο

Σφυρήλατο είναι ένα διακοσμητικό και προστατευτικό χρώμα που εφαρμόζεται σε ξύλο και δίνει στη βαφόμενη επιφάνεια την εμφάνιση μέταλλου.

Λάκα

Λάκα είναι το τελικό βερνίκι, το οποίο με συγκεκριμένη διεργασία αποδίδει τη μεγίστη προφύλαξη ξύλινων επιφανειών, με μεγάλη γκάμα χρωματικών επιλογών.

Ντεκαπέ

Ντεκαπέ είναι μια ειδικού τύπου βαφή και επεξεργασία του ξύλου. Με αυτόν τον τρόπο, διαλέγοντας δυο αποχρώσεις, τονίζονται και αναδεικνύονται τα νερά του ξύλου. Εφαρμόζεται μόνο σε δρύινα και δεσποτάκι ξύλα.

Βαφές κουφωμάτων

Οικολογική λάκα νερού για βαφή κουφωμάτων εξωτερικής χρήσης

Οι βαφές κουφωμάτων εξωτερικής χρήσης με οικολογική λάκα νερού είναι μια εξειδικευμένη μέθοδος που εξασφαλίζει αυξημένη αντοχή στο χρόνο και στις καιρικές συνθήκες.